Na een kort telefonisch gesprek, zal ik je uitnodigen voor een intakegesprek, dat ongeveer 60 minuten duurt. In dit gesprek zal ik de klachten, omstandigheden en jouw persoonlijke stijl (kwaliteiten en kwetsbaarheden) in kaart brengen. In het adviesgesprek dat daarop volgt bespreken we de (eventuele) behandelmogelijkheden. In de sessies erna werken we aan het behandeldoel. Ik maak hierbij gebruik van verschillende soorten behandeling, zoals cognitieve gedragstherapie of EMDR. De sessies zullen overwegend wekelijks of tweewekelijks plaatsvinden. Tussendoor zullen we stilstaan bij de vorderingen in het therapieproces.

Een sessie duurt ongeveer 45 minuten en vindt plaats in mijn praktijk aan huis op Zoeterwoudsesingel 27. Afspraken zullen vooral op vrijdag plaats vinden, maar we kunnen ook kijken naar andere mogelijkheden. Zo werk ik ook meestal 1 avond in de week. Mijn voorkeur gaat uit naar een face-to-face contact, maar gesprekken via beeldbellen in een beveiligde omgeving zijn ook mogelijk. Evenals telefonische consulten. Ik maak ook veelvuldig gebruik van behandeling via internet (E-health-modules).

Vanaf 1 juli heb ik een aanmeldstop. Ik verwacht dat ik vanaf half november weer ruimte heb om behandelingen te starten. Tot die tijd kunt u bij mijn collega’s in Leiden en omstreken terecht.

In verband met de maatregelen rond het Corona-virus zijn vanaf heden tot zeker eind augustus al mijn afspraken telefonisch of via beeldbellen. Een psychologische behandeling kan online net zo effectief zijn als een behandeling face-to-face. De behandeling hoeft daarom door deze omstandigheden niet stil te staan. Mocht je er vragen over hebben, aarzel niet om mij te benaderen.