Na een kort telefonisch gesprek, zal ik je uitnodigen voor een intakegesprek, dat ongeveer 60 minuten duurt. In dit gesprek zal ik de klachten, omstandigheden en jouw persoonlijke stijl (kwaliteiten en kwetsbaarheden) in kaart brengen. In het adviesgesprek dat daarop volgt bespreken we de (eventuele) behandelmogelijkheden. In de sessies erna werken we aan het behandeldoel. Ik maak hierbij gebruik van verschillende soorten behandeling, zoals cognitieve gedragstherapie of EMDR. De sessies zullen overwegend wekelijks of tweewekelijks plaatsvinden. Tussendoor zullen we stilstaan bij de vorderingen in het therapieproces.

Een sessie duurt ongeveer 45 minuten en vindt plaats in mijn praktijk aan huis op Zoeterwoudsesingel 27. Afspraken zullen vooral op dinsdag, donderdag of vrijdag plaats vinden, maar we kunnen ook kijken naar andere mogelijkheden. Zo werk ik ook meestal 1 avond in de week. Mijn voorkeur gaat uit naar een face-to-face contact, maar gesprekken via beeldbellen in een beveiligde omgeving zijn ook mogelijk. Evenals telefonische consulten. Een psychologische behandeling kan online net zo effectief zijn als een behandeling face-to-face. Mocht je er vragen over hebben, aarzel niet om mij te benaderen. Ik maak ook veelvuldig gebruik van behandeling via internet (E-health-modules van Therapieland).

Ik verwacht eind mei 2024 weer ruimte te hebben voor nieuwe patiënten (bijgewerkt op 16 april 2024). Voor wachttijden in de zorg zijn landelijke normen afgesproken. Wanneer die wachttijd langer is dan de norm, kun je wachtlijstbemiddeling aanvragen bij je zorgverzekering.

Zorgverleners werkzaam op basis van het Zorgprestatiemodel zijn verplicht om tussen 1 juli 2023 en 1 september 2023 de gegevens van de zorgvraagtyperingen aan te leveren bij de NZa.  De aanlevering omvat geanonimiseerde cliëntgegevens en informatie over geleverde prestaties en zorgvraagtypering. De aanlevering is getoetst door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Meer informatie lees je hier.