Ik ben Marije Tjaarda en sinds 2006 werkzaam als behandelaar in de GGZ. Na mijn middelbare schooltijd heb ik communicatiewetenschap aan de UvA in Amsterdam gestudeerd. Ik heb een aantal jaren gewerkt in het marktonderzoek en de politiek, maar het gevoel dat ik het allerliefste psycholoog zou willen worden bleef knagen. In 2003 heb ik de stap gewaagd en ben gestart met psychologie op de Universiteit van Leiden.

In de avonduren, naast werk en een jong gezin, heb ik uiteindelijk mijn doel bereikt. In 2009 was ik basis psycholoog. Ik heb jaren gewerkt bij PsyQ Psychotrauma en heb veel ervaring opgedaan in het diagnosticeren en behandelen van trauma-gerelateerde klachten. Tijdens mijn opleiding tot GZ psycholoog die ik in 2014 startte werd mij steeds duidelijker dat dit vak het mooiste vak is dat er bestaat. Ik mag tijdelijk een stukje meelopen in iemands leven en diegene op weg helpen. Ik ga daarbij uit van ieders persoonlijke kracht.

Binnen Fortagroep Opleidingen heb ik jaren les gegeven in de behandeling van een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ik ben EMDR-therapeut en cognitief gedragstherapeut. Daarnaast ben ik geschoold in schematherapie en diagnostiek. Sinds 2011 ben ik NIP psycholoog.

BIG-nummer: 79922453025. Meer informatie over BIG-geregistreerde psychologen vind je hier. Ik ben in het bezit van een kwaliteitsstatuut dat je kunt inzien in mijn praktijk.